HARKEN ZIRCON

Esittelyssä ZIRCON

Zirconin herkän pyörimisen salaisuutena ovat keraamiset kuulalaakerit. Keraamiset laakerit ovat kovempia ja sileämpiä kuin teräs tai komposiitti ja laakerit vaativat huomattavasti vähemmän energiaa liikkeelle lähteäkseen. Mutta miksi sillä on väliä? Tuntuma jaluksessa on tarkka ja huomaat pienimmänkin vedon, jonka avulla voit hienosäätää purjeen muotoa. Kevyimmässäkin tuulessa voit laskea purjetta ulos, kun muut eivät voi.

Keraamiset kuulalaakerit ovat kehrän sisällä kehikossa. Kehikot pitävät nämä laakerit erillään, jotta ne eivät kasaudu ja koske toisiinsa. Tuloksena on erittäin vapaasti juokseva ploki, jonka kitka on häviävän pieni. Tehokkain ploki, jonka @harken_inc on koskaan kehittänyt.

Kun pyöräytät kuormatonta Zircon-plokia, se pyörii uskomattoman pitkään. Zircon-laakerit ovat yli 700% vahvempia kuin samankokoiset ruostumattomat teräslaakerit. Tästä syystä laakerit eivät litisty ja pysyvät pyöreinä, kun niitä käytetään suositeltujen kuormitusrajojen sisällä.

Vielä oleellisempaa on se, että ne vievät olemattoman vähän energiaa ennen kuin ne alkavat pyöriä. Tämän huomaa parhaiten, kun purjetta pitää laskea ulos erittäin kevyessä tuulessa. Voit myös laittaa skuuttiin kovempaa tuulta ajatellen enemmän välitystä menettämättä kuitenkaan sen herkkyyttä kevyessä tuulessa. Tunnet pienimmätkin vaihtelut purjeessa. Oikein käytettynä se tarkoittaa parempaa purjeen muotoa ja sitä kautta enemmän nopeutta.

Riley Gibbs on olympia- ja America´s Cup -kilpailija, jolla on ehkä eniten maailmassa kokemusta Zircon-plokeista. Hän oli mm. mukana ensimmäisessä testitiimissä, joka käytti Zircon-plokeja.

Zircon-plokit nyt saatavilla verkkokaupassa Sailtech.fi

Blue Performance