Trogear

Trogear Bowsprits on ranskalainen yritys, joka valmistaa jälkiasennettavia hiilikuituisia keulapuomeja purjeveneisiin. Sailtech on aloittanut vuoden 2023 alusta yhteistyön Trogearin kanssa ja toimii sen tuotteiden edustajana Suomessa ja Virossa. Alla lyhyt esittely uudesta yhteistyökumppanistamme Trogearista:

Alku

Ylösnostettavan keulapuomin keksijällä on useita patentteja, mukaan lukien US-patentti 9643701 Trogear Folding Bowspritille. Purjehdus on ollut hänen elinikäinen intohimonsa, ja hänen pitkä kilpa- ja purjehduskokemuksensa kiteytyy jokaisessa Trogear-tuotteessa.

Hän kehitti Trogear Bowspritin vuonna 2012 parantaakseen omaa purjehduskokemustaan. Halutessaan löytää käytännöllisen, turvallisen ja tyylikkään keulapuomiratkaisun hän etsi inspiraatiota nopeista avomerikisaveneistä. Tuolloin kukaan ei vielä ollut kehittänyt jälkiasennettavaa keulapuomia, joka perustuisi kolmiomaiseen rakenteeseen ja joka voisi taittua ylöspäin saranakiinnikkeestä. Hän oli varma, että hänen suunnittelemansa keulapuomi olisi turvallisempi käyttää ja helpottaisi avotuulipurjeiden säätöä.

Hän käytti ensimmäistä prototyyppiä yli kahden vuoden ajan Beneteau 1st 300 Spiritissaan ennen sen siirtymistä tuotantoon.
Perustettu vuonna 2015

Alun perin Kaliforniassa, USA:ssa ovensa avannut yritys sijaitsee nyt La Rochellessa, Ranskassa, alueella, joka tunnetaan Ranskan purjehduksen keskuksena ja merenkulkuun liittyvästä taloudestaan.

Trogearin ainutlaatuiset ominaisuudet vetoavat niin matka- kuin kilpapurjehtijoihinkin, jotka etsivät turvallista ratkaisua purjeiden käsittelyyn istumalaatikosta käsin ja suorituskyvystä tinkimättä. 

Sitä on käytetty menestyksekkäästi monissa kilpailuissa maailmanlaajuisesti, mukaan lukien:

Rolex Sydney Hobart
Newport-Bermuda
Transpac
ORC:n Euroopan mestaruuskilpailut
Race to Mackinac
Klikkaa tästä lukemaan, kuinka valita oikea keulapuomi. 

Lisätietoja joko info@sailtech.fi tai 09 6824950.


Blue Performance

Tilaa uutiskirjeemme ja saat 10% alennuksen seuraavasta normaalihintaisesta ostoksestasi!

Minua kiinnostaa