5 vinkkiä pelastusliivien säilytykseen

Pelastusliivit kestävät pitkään, mutta niiden käyttöiän pidentämiseksi on tärkeää miettiä, kuinka pelastusliivit säilytetään talven ajan.

Monet asiat saattavat tuntua itsestäänselviltä, ​​mutta ne kannattaa kuitenkin mainita:

1. Kuiva, hyvin ilmastoitu paikka

Pelastusliivit aktivoituvat vedestä ja kosteudesta. Siksi on tärkeää varmistaa, että liivien säilytyspaikka on kuiva ja tuuletettu. Pelastusliivien säilyttäminen kuivassa ja hyvin tuuletetussa tilassa auttaa vähentämään kondenssiveden kerääntymistä pelastusliiviin ja erityisesti sen automaattilaukaisimeen. Jos liiviä säilytetään paikassa, jossa on paljon kondensaatiota / alhainen ilmanvaihto, tämä voi myös luoda kasvualustan homeelle, joka voi vahingoittaa pelastusliiviä.

2. Ripusta roikkumaan, jos mahdollista

Tämä ei ole aina mahdollista, mutta pelastusliivin pitäminen pystysuorassa säilytyksen aikana auttaa automaattiseen laukaisíjaan mahdollisesti syntyvää kondensaatiota valumaan pois selluloosakalvosta, joka kastuessaan laukaisee liivin.

3. Laita liivi säilytykseen kuivana

Se, että pelastusliivi laitetaan säilytykseen kuivana eikä märkänä, on jälleen ehkä itsestäänselvä, mutta tärkeä asia. Jos liivi on märkä, pelastusliivin kuoren avaaminen ja ripustaminen kuivumaan nopeuttaa kuivumista. Jos pelastusliivi on erittäin märkä, olisi hyvä myös poistaa laukaisija.

4. Pyyhi pois suola ja lika

Pelastusliivin kuoren säännöllinen pyyhkiminen lämpimällä kostealla liinalla liasta ja suolasta pidentää liivin käyttöikää.

5. Tarkista aina laukaisujärjestelmä ennen liivien pukemista

Pelastusliivisi laukaisujärjestelmään pääsee helposti käsiksi liivin tarkistusikkunan kautta. Liivin vetoketju mahdollistaa myös nopean pääsyn laukaisimeen ja pulloon ilman, että liiviä täytyy purkaa kokonaan. Automaattilaukaisimien kehityksen ansiosta liivien vahingossa tapahtuva täyttyminen on harvinaista, mutta niin voi silti tapahtua. Jos pelastusliivisi laukeaa vahingossa, liivin paineilmasynteri sekä laukaisija pitää vaihtaa. Tässä linkki Lite ja Lite+ -liivien varapatruunasarjaan sekä ohjevideoon. Muista tässä yhteydessä täyttää keuhko 24 tunnin ajaksi varmistaaksesi, että se on kunnossa ennen liivin uudelleenpakkaamista.

Spinlockin liivien säilyttäminen
Blue Performance