Two rowing finns

Two Rowing Finns eli kokeneet valtameripurjehtijat Jolle Blässar ja Markus Mustelin lähtevät jälleen ylittämään Atlantia, mutta tällä kertaa soutaen. He osallistuvat maailman vaativimpaan soutukilpailuun Talisker Whisky Atlantic Challenge -kisaan, joka starttaa 12.12.2021. Kisa on paitsi soutukilpailu myös hyväntekeväisyyskilpailu. Jokainen osallistujajoukkue valitsee oman hyväntekeväisyyskohteensa ja Two Rowing Finns -joukkueen kohde on Itämeri. Jolle ja Markus haluavat osallistumisellaan kisaan saada niin näkyvyyttä kuin taloudellista tukea Itämeren suojelutyöhön. Yhteistyötahoiksi valikoituivat John Nurmisen säätiö ja Pidä saaristo siistinä ry. Itämeren suojelu on meille kaikille vesillä liikkujille tärkeä asia ja myös Sailtech osallistuu vuosittain Itämeren suojelun tukemiseen.

Jolle Blässar

Sailtech on mukana Two Rowing Finns -projektissa varustetoimittajana. Jollen ja Markuksen valinta pelastusliiveiksi on Spinlockin Deckvest 6D -liivit. Liivit täyttävät kaikki kilpailun järjestäjän tiukat turvallisuusvaatimukset ja ovat lisäksi mukavat pitää päällä.

Markus Mustelin

Veneen kannella ja paikoissa missä pitoa tarvitaan on käytetty Harkenin Marine Grip -liukuesteteippiä. Se on ohut, kestävä ja naarmuttamaton liukuesteteippi, joka on tehokkaampi kuin muut itsekiinnittyvät teipit. Tämä ylivoimainen liukuesteteippi vähentää liukkautta ja kestää hyvin kuluttavissa meriolosuhteissa.

Harken Marine Grip -liukuesteteippi

Soutupenkkien voiteluun käytetään McLube Sailkote -spraytä, joka on tarkoitettu voitelemaan kaikkea mikä liukuu. Sailkote Dry Lubricant sopii täydellisesti kitkan vähentämiseen toistensa yli liukuvien pintojen välillä. Se on helppo levittää ja se kuivuu heti. Sailkote on hydrofobinen, joten se hylkii vettä eikä huuhtoudu pois.

McLube Sailkote
McLube OneDrop

Soutupenkkien kuulalaakereihin käytetään McLube One Drop -hoitoainetta, joka on tarkoitettu kaikkeen mikä rullaa ja on valmistettu komposiitista. Muutama tippa tätä ihmeainetta riittää. OneDrop pinnoittaa laakerit hiukan karheaksi, joka parantaa laakereiden pyörimistä ja myös hylkii likaa ja suolaa.

McLube Antifoul Speed polish

Veneen pohja on käsitelty McLube Antifoul -vahalla, joka samalla kun pienentää veden aiheuttamaa kitkaa pohjaa vasten, estää myös kasvuston kiinnittymistä pohjaan.

Sailtechin jengi seuraa tiiviisti Two Rowing Finns -tiimin kisaa ja toivottaa onnea matkaan!

https://www.facebook.com/tworowingfinns

https://www.instagram.com/tworowingfinns/

Blue Performance